10 euro per dag voor wie zijn bedrijfswagen aan de kant laat bij KPMG

KPMG wil tegen eind 2020 haar werknemers 10% minder laten autorijden. Concreet komt dat neer op 3,36 miljoen kilometers die worden afgelegd met alternatief vervoer. En daarvoor komt het consultancybedrijf met een originele oplossing …

Al in 2018 kregen werknemers 5 euro per dag waarop ze hun bedrijfswagen aan de kant lieten staan als alternatief voor Cash for Car en het mobiliteitsbudget, twee maatregelen van de overheid die volgens KPMG niet voldoen.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen al 158 en 245 ton CO2 mee bespaarde in 2018 en 2019. met de 5-euro-maatregel Vanaf februari wordt het bedrag dat werknemers krijgen verdubbeld naar 10 euro. KPMG hoopt er dit jaar alvast 350 ton CO2 mee te besparen.

Positieve aanpak

“We hebben bewust gekozen voor een positieve aanpak, ­omdat we denken dat die het beste resultaat op­levert”, laat mobiliteitsmanager ­Peter Van de Velde optekenen in De Standaard. Het bedrijf financiert de premies met de uitgespaarde brandstof-, parkeer- en leasekosten.

Noteer trouwens dat de werknemer het geld niet direct ontvangt, maar dat het bedrag wordt geïntegreerd in een mobiliteitsbudget dat de werkgever in staat stelt om namens de werknemer een abonnement op mobiliteitsoplossingen te nemen.

Het bericht 10 euro per dag voor wie zijn bedrijfswagen aan de kant laat bij KPMG verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *