12% groei voor Arval in België

Leasemaatschappij Arval kende een mondiale groei (29 landen) van 8,2% in 2018. In België is de stijging zelfs nog groter: 12%.

Vorig jaar groeide de door Arval geleasde vloot in het algemeen met 8,2%, en bereikte een totaal van 1.193.910 voertuigen. Het aantal bestelde voertuigen steeg met 9%, tegenover het voorgaande jaar, tot een totaal van 353.302 voertuigen. Het aantal eindecontractwagens dat werd verkocht, bedroeg 254.207, vergelijkbaar met het aantal van 2017.

Vorig jaar groeide Arval in alle zakelijke klantsegmenten: +4% in de segmenten corporate en overheid en +17% bij de kleine en middelgrote ondernemingen. De internationale klanten van Arval waren goed voor een organische groei van meer dan 7% en vertegenwoordigen nu meer dan 25% van het totale bedrijf.

In 2018 introduceerde Arval ook haar nieuwe aanbod voor privépersonen in heel Europa. Een succesvolle zet, zo blijkt. De vloot voor privéleasing steeg tussen 2017 en 2018 met +45%.

België

In ons land beheerde Arval eind december 2018 een vloot van 66.123 voertuigen, 12% meer dan een jaar eerder.

Deze stijging is te danken aan alle klantensegmenten. De grootste stijging ligt echter bij de kleine en middelgrote bedrijven, waarvan de vloot bijna verdubbeld is.

“De uitstekende prestaties van Arval België in 2018 zijn te verklaren door de hoge kwaliteit van de aangeboden diensten, die mogelijk wordt gemaakt door een unieke benadering van haar klanten. Arval werkt met meerdere Account Teams die alle expertises bundelen om ten dienste te stellen van de klanten. Op die manier staan de klanten en bestuurders centraal. De Account Teams werken als mini-leasingmaatschappijen binnen Arval”, lezen we in het persbericht dat de leasemaatschappij uitstuurde naar aanleiding van dit resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *