38 Citroën Jumpy’s voor Proximus via Free2Move Lease

Het telecommunicatiebedrijf Proximus heeft onlangs 38 Citroën Jumpy’s in bezit genomen. Deze voertuigen zijn onderworpen aan een operationele leasingovereenkomst met Free2Move Lease. De voertuigen werden geprepareerd op de site van Gefco in Ghislenghien, waar ook ook de levering plaatsvond.

Deze Citroën Jumpy’s worden gebruikt door technici die belast zijn met de installatie van telefooncentrales. “De werking van deze teams evolueert”, legt Laurent Schauterden, fleet coördinator bij Proximus, uit. “Afhankelijk van de heroriëntatie van het profiel van deze technici, ontvangen ze een Berlingo, Jumpy of Jumper.”

Gefco nam de inrichting, voorbereiding en levering van de voertuigen voor haar rekening. Het in het voertuig geïntegreerde meubilair werd dan weer geleverd door ACT Research.

De voor 48 maanden of 120.000 km geleasede voertuigen zijn uitgerust met 1.6 Blue HDi dieselmotoren. “Op het gebied van motoren hadden we graag een stap gezet in de richting van meer ecologische alternatieven”, aldus Laurent Schauterden. “Maar de markt biedt op dit moment weinig interessante en toereikende oplossingen voor dit type voertuig.”

Twee bewijzen dat Proximus de duurzaamheid van zijn vloot serieus neemt:

  • in 2020 zal de Proximus-vloot gemiddeld drie jaar oud zijn.
  • Met deze nieuwe Jumpy’s wordt per voertuig maar liefst 40 gram CO2/km bespaard ten opzichte van de bestelwagens die ze vervangen.

Het bericht 38 Citroën Jumpy’s voor Proximus via Free2Move Lease verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *