Alain Peers verlaat Volvo en gaat naar …

Negen jaar lang was hij Corporate Sales Manager voor Volvo Car Belux maar nu verlaat hij de Zweedse constructeur om vanaf 1 oktober Country Manager te worden van Eurotax Autovista Group BeLux. In die negen jaar groeide Alain Peers uit tot één van de meest succesvolle fleet managers in de sector. Hij werd tot twee maal toe verkozen tot Fleet Manager of the Year . De eerste keer in 2013 en een tweede keer in 2018.

Ervaring troef

Alain Peers zette zijn eerste stappen in de automotive sector in 1998 als Account Manager bij Westlease om vervolgens in 2001 Alphabet Belgium mee te helpen opstarten in België als Key Account Manager (5 jaar). Gedurende 2 jaar combineerde hij dit ook met de functie van Field Manager bij BMW Financial Services Belgium. Daarna maakte hij de overstap naar BMW Group Belux in de functie Business Manager Corporate Sales (4 jaar). In 2010 werd hij Corporate Sales Manager bij Volvo Car Belux. Wie Alain Peers opvolgt bij Volvo is op dit ogenblik nog niet bekend.

“Ik hou wel van een uitdaging”

In een interview met de redactie van FLEET bevestigt Alain Peers dat het voor hem een grote stap is om de comfort zone te verlaten waarin hij al die jaren zo succesvol geweest is. Maar zijn ambitie om bij Eurotax de bakens uit te zetten is bijzonder groot: “Ik ben 45 en het is hét moment om iets anders te doen. Het nu of nooit gevoel. Een uitdaging wordt het zeker maar dat is net wat ik zoek. Het wordt een totaal andere functie maar wel in een sector die ik zeer goed ken. Ik ga er dan ook met volle goesting tegenaan.”

Op de vraag of hij het niet
jammer vindt dat hij niet voor een derde titel kan gaan als fleet manager,
antwoordt Alain Peers met een kwinkslag: “Met twee titels behoor ik al tot
een select clubje. Dat is toch al mooi. Ik wens mijn collega’s dan ook alle
succes bij de verkiezing dit jaar!”

Het bericht Alain Peers verlaat Volvo en gaat naar … verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *