Belg Alain Van Groenendael nieuwe CEO Arval

Met 30 jaar internationale ervaring in de rugzak neemt Alain Van Groenendael de leiding van Arval over.

Alain Van Groenendael bracht een groot deel van zijn carrière door bij Citibank, in verschillende sectoren en regio’s, en werd uiteindelijk CEO van de retailbank in West-Europa en lid van het Citigroup Management Committee. Hij was ook voorzitter van de afdeling Kredieten en Financiële diensten  van de PPR Groep en algemeen directeur van Finaref.

In 2008 maakte Alain Van Groenendael de overstap naar BNP Paribas Personal Finance; als lid van de Raad van Bestuur en plaatsvervangend algemeen directeur had hij er de Internationale relaties en Marketing onder zijn bevoegdheid. In 2015 werd hij benoemd tot voorzitter van de onderneming en trad hij toe tot de Algemene Directiecomités van International Financial Services en Retail Banking van de BNP Paribas Groep. Hij begeleidde en ondersteunde met success de internationale ontwikkeling van de groep door talrijke strategische partnerschappen aan te gaan in de financiële dienstverlening, de automobielsector en de detailhandel, en door de digitale transformatie van de onderneming  te ondersteunen.

Van november 2017 tot juni 2018 was hij voorzitter van Opel Vauxhall Finance.

Daarnaast was Alain Van Groenendael ook vicevoorzitter van de Association française des Sociétés Financières (ASF) en voorzitter van Eurofinas, de Europese Federatie van Verenigingen van Kredietinstellingen.

Voor Alain Van Groenendael, is het “een hele eer om toe te treden tot Arval. Mijn dank gaat uit naar mijn voorganger, Philippe Bismut, die tijdens zijn acht jaar aan het roer van Arval blijk heeft gegeven van verantwoordelijkheidsbesef en durf. Het is nu aan mij om steeds innovatievere oplossingen en ondersteuning te blijven bieden en zo ons aanbod af te stemmen op de voortdurend veranderende mobiliteitsbehoeften. De medewerkers van Arval verspreid over 29 landen wereldwijd kunnen rekenen op mijn volledige inzet voor ons succes.”

Alain Van Groenendael behaalde zijn diploma voor het Institut Catholique des Hautes Études Commerciales (ICHEC) en de Université de Saint Louis in Brussel. Op 1 januari 2019 begon hij officieel aan zijn functie als voorzitter en CEO van Arval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *