Defensie neemt 1.000 voertuigen in car sharing bij Arval (+ video)

Om zich te concentreren op haar kernactiviteiten, heeft Defensie een operationeel leasecontract voor 1.000 dienstvoertuigen afgesloten met Arval Belgium. Het gaat meer bepaald om 500 Citroën Berlingo’s, 250 Jumpy Combi’s, 200 Jumpy busjes en 50 Opel Movano’s.

Deze levering – die begon op 21 juni en eindigt op 14 november – onderscheidt zich doordat deze nieuwe vloot is uitgerust met de Arval Car Sharing oplossing en Arval Active Link telematica.

Door over te stappen op car sharing vergroot Defensie de toegankelijkheid en efficiëntie van haar wagenpark en neemt tegelijkertijd het aantal voertuigen af.

Hoe werkt het?

Concreet betekent dit dat alle medewerkers toegang hebben tot deze 1.000 voertuigen op eenvoudig verzoek aan de dispatchingdienst. Die kan op zijn beurt de voertuigen op de gewenste data en tijden boeken via een online platform.

Daarenboven hoeft de gebruiker bij de ophaling van het voertuig niet langer naar de sleutels te zoeken. Ze zitten in het gesloten voertuig. De militaire identiteitskaart is voldoende om het voertuig te ontgrendelen.

De Arval Active Link telematica-oplossing maakt dan weer een geautomatiseerde verwerking van de voertuiggegevens mogelijk: verbruik, gemiddelde CO2-uitstoot, kilometerstand, reistijd, benuttingsgraad van het voertuig, rijgedrag, enz.

Defensie beschikt dus over een hefboom om het weggedrag van de bestuurders van deze gedeelde voertuigen te verbeteren.

Het bericht Defensie neemt 1.000 voertuigen in car sharing bij Arval (+ video) verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *