Dit zijn de twintig grootste fleetmerken van ons land

Maandelijks krijgen we van JATO Dynamics een ‘barometer’ van de fleetmarkt toegestuurd. De populairste merken en modellen, de grootste stijgers en dalers, … steeds zeer interessante informatie. Deze maand focussen we ons op de populairste merken uit de fleetsector.

Toch vermelden we eerst nog iets anders: net als de afgelopen vier jaar groeit de fleetmarkt ook dit jaar. Vorig jaar stond de teller eind mei op 124.562 verkochte wagens aan bedrijven (met uitzondering van zelfstandigen en vrije beroepen), nu stond de teller op dat moment op 128.185, oftewel een groei van 2,91%.

Grootste fleetmerken

Sommige merken zetten natuurlijk meer in op de fleetmarkt dan anderen, of hebben wagens in hun gamma die beter passen bij het Belgische fiscale klimaat voor bedrijfswagens. Onderstaande twintig merken verdelen het grootste deel van de ‘fleetkoek’ in ons land:

© JATO Dynamics

Populairste bedrijfswagen

Bij de meest populaire modellen tot slot zien we weinig verandering ten opzichte van vorige maand. Ook na de vijfde maand van het jaar vinden we een Duits trio op het podium terug: de Mercedes A- en C-Klasse op plaatsen één en drie, met daartussen de Volkswagen Golf. De volledige top 20 kan je hieronder bekijken:

© JATO Dynamics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *