EIB verstrekt lening van 250 miljoen euro aan ALD Automotive voor…

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een lening van 250 miljoen euro verstrekt aan leasemaatschappij ALD Automotive om de energietransitie van haar vloot in operationele leasing te versnellen.

Deze lening, onderschreven door ALD Automotive, moet het bedrijf in staat stellen om zijn vloot met 15.000 milieuvriendelijke voertuigen te verrijken. Deze voertuigen zullen worden aangeboden onder operationele leasing in verschillende Europese markten, met name in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Deze “vergoeding” maakt deel uit van het plan ‘Cleaner Transport Facility’ dat de Europese Commissie en de EIB bijna drie jaar geleden gezamenlijk hebben gelanceerd. Het doel van dit plan is om de klimaatverandering te bestrijden door de belanghebbenden in de automobielsector erbij te betrekken.

Het “schone” wagenpark van ALD Automotive bedroeg eind juni 2019 meer dan 118.000 eenheden. “We streven naar een alternatief wagenpark van ongeveer 200.000 voertuigen onder beheer tegen 2020”, zegt Gilles Momper, Chief Financial Officer van ALD Automotive.

Het bericht EIB verstrekt lening van 250 miljoen euro aan ALD Automotive voor… verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *