Europcar Bikes, een compleet fietsplan voor bedrijven

Met Europcar Bikes lanceert Europcar Mobility Group Belgium een nieuwe oplossing in de categorie ‘zachte mobiliteit’, waarmee het bedrijf handig inspeelt op de tweede pijler van het mobiliteitsbudget.

Sinds kort biedt Europcar Mobility Group Belgium, in samenwerking met Ctec, een lange termijn verhuurdienst voor fietsen aan. Via deze nieuwe dienst kunnen bedrijven een fietsplan voorstellen aan hun werknemers. Deze dienst komt naast het deelaanbod voor auto’s en scooters waarover Europcar reeds beschikte.

Europcar Bikes concreet

Europcar Bikes is dus ontstaan in samenwerking met Ctec en spitst zich toe op bedrijven die hun werknemers een fietsplan willen aanbieden. De fietsen worden aangeboden via een netwerk van driehonderd zelfstandige verkooppunten in België, maar de teams van Ctec verzorgen evengoed demo’s, leveringsafspraken en onderhoudsbeurten ter plaatse. De nieuwe dienst brengt de fiets ‘in al zijn vormen’ binnen handbereik: klassieke, elektrische en sportieve modellen, maar ook plooifietsen en ‘speed pedelecs’ ( elektrische fietsen met een topsnelheid van 45 km/u).

Michel Lagasse, Associate & Managing Director van Ctec, legt uit hoe Europcar Bikes werkt.

“Europcar Bikes speelt in op de stijgende mobiliteitsbehoefte bij heel wat bedrijven. Na een uitgebreide analyse van de geografische locatie, de woonregio’s van de werknemers en de bedrijfscultuur stellen we het meest geschikte pakket voor. Met ‘On Site’ stellen we een onlinecatalogus ter beschikking van de werknemers en organiseren we aansluitend een demosessie.”

“Alle bestellingen worden dan centraal afgehandeld. Met ‘Ctec Point’ gaan de werknemers zelf naar een verkooppunt om hun fiets te kiezen.”

Extra opties

De nieuwe dienst biedt bovendien een waaier aan opties, van verzekeringen (diefstal, materiële schade, burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbescherming …) en fietstoebehoren (online of via de Ctec-verkooppunten) tot reparatiediensten, fietsinfrastructuur (fietsenstallingen …) en apps om fietsen te reserveren of stallingsplaatsen te beheren. De klant kan het beheer van zijn (al dan niet elektrische) fietsenvloot volledig toevertrouwen aan Europcar Bikes.

Michaël Xhonneux Sales & Marketing Director bij Europcar Mobility Group is in de wolken met de nieuwe dienst. “Europcar Bikes sluit perfect aan bij het huidige aanbod voor bedrijven en werknemers die de behoefte hebben om het mobiliteitsbudget maximaal te benutten. Met deze verhuur- en verkoopdienst voor fietsen wil Europcar Mobility Group de mobiliteit van de toekomst een duwtje in de rug geven. Zo dragen we als bedrijf ons steentje bij aan het uitwerken van oplossingen die inspelen op de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *