Inschrijvingen: wie neemt dit jaar een vliegende start?

In januari werden er 51.074 nieuwe auto’s in ons land in het verkeer gebracht. Dat zijn er 5.795 oftewel 10,2% minder dan in januari 2018. Al zijn daar een verklaringen voor: zo was januari 2018 de maand met het hoogste aantal inschrijvingen ooit in België, dat cijfer evenaren was sowieso al moeilijk. Daarenboven toont de markt zich ook voorzichtig naar brandstofkeuze toe en twijfelt daardoor langer over de aanschaf van een wagen.

DS 3 Crossback Hoewel de meeste constructeurs dus een negatieve groei noteerden, gingen er afgelopen maand wel een aantal merken grondig op vooruit. Ford (+9%), Jeep (+9%), Seat (+15%), Tesla (+26%) en vooral DS (+106%) kunnen voor deze januarimaand mooie cijfers voorleggen.

Toch blijft er aan de kop van het klassement een vertrouwde naam staan: Volkswagen met 5.039 eenheden. Op twee staat niet langer Renault, maar een ander Frans merk: Peugeot (4.121). Het laatste plekje op het podium is voor BMW met 3.847 eenheden.

De top 25 van afgelopen maand kan u hieronder bekijken:

2018 geen groei-jaar

Tot slot keek Automobiel- en Tweewielerfederatie Febiac, dat deze statistieken levert, nog een keer terug naar 2018, via de netto-inschrijvingen van dat jaar. Dit zijn de inschrijvingscijfers verminderd met die voertuigen die binnen de 30 dagen na hun eerste inschrijving opnieuw werden geschrapt uit het voertuigpark. En dat bleken er heel wat te zijn. Bijna 21.500 met name. Hierdoor daalt het aantal verkochte wagens naar 528.174 netto inschrijvingen en wordt de groei van 0,6% een lichte inkrimping van 0,9%. De top-5 van meest verkochte automerken verandert niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *