Inschrijvingen | Wie staat op kop na het eerste kwartaal?

Na een mindere januarimaand en een break-even in februari, kleurden de balansen in maart weer hoofdzakelijk rood. Toch noteren we ook enkele opmerkelijke stijgingen.

54.873 nieuwe wagens werden ingeschreven in België tijdens de voorbije maand maart. Dit resultaat vertegenwoordigt een daling (-6%) in vergelijking met het resultaat van vorig jaar over dezelfde maand. Op het einde van het eerste kwartaal telde de Belgische markt voor nieuwe auto’s 155.866 geregistreerde eenheden. De markt sluit het kwartaal dus 9.691-registraties (-5,8%) lager af dan hetzelfde kwartaal 2018.

Bovenaan staat nog altijd Volkswagen, dat een mindere maand maart kende (-10% vergeleken met vorig jaar), maar over het hele kwartaal wel stand houdt. Achter de Duitsers volgen Renault (-6,6% in het eerste kwartaal) en Peugeot (-8,8%). In de top 10 noteert naast Volkswagen enkel Volvo een stijging over het heerste kwartaal (+9,9%).

Tesla Model 3

De opvallendste stijger is echter Tesla. Elon Musk en de zijnen brachten in de eerste drie maanden van het jaar 946 wagens aan de man, tegenover 294 in de eerste drie maanden van 2018 (+221%). We kunnen dus duidelijk spreken van een ‘Model 3-effect’.

De top 30 inschrijvingen van het eerste kwartaal kan u hieronder bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *