LE BONPAIN trekt elektrische kaart samen met LeasePlan en Tesla

Vrijdag 13 september was voor de biologische bakkerij LE BONPAIN hét ideale moment om de transitie naar duurzaam ondernemen in de verf te zetten. De onderneming heeft niet enkel zijn volledige productiemethode onder de loep genomen, maar ook de manier van verplaatsen verloopt nu elektrisch dankzij een samenwerking met Tesla en LeasePlan.

Levering Tesla's LE BONPAIN

Zeven witte Tesla’s reden onder muzikale begeleiding de parking van LE BONPAIN op: vijf Models 3, een Model S en Model X. Nadat iedereen de wagens bewonderd had en een korte introductie van Bart Massin van Stroohm, nam een trotse zaakvoerder João Martins het woord.

“We hebben gekozen voor een samenwerking met Tesla omdat dat merk onze bedrijfsfilosofie het best benadert. In combinatie met onze zonnepanelen en warmtepomp zullen we er via de laadpalen in slagen om ons op de meest ecologische manier te verplaatsen. Aangezien elektrisch rijden momenteel het beste is wat de markt te bieden heeft, hebben we geopteerd voor een operationele leaseformule op 48 maanden bij LeasePlan. Deze leasemaatschappij kon ons de meest interessante prijs garanderen in combinatie met een grote knowhow over elektrisch rijden.”

João Martins, zaakvoerder LE BONPAIN

Ook Johan Portier, Managing Director van LeasePlan BeLux, was van de partij en stak zijn elektrische overtuiging evenmin onder stoelen of banken.

“Ik ben fier, maar ook bescheiden, om deel te mogen uitmaken van dit verhaal vandaag. João Martins trekt met LE BONPAIN radicaal zijn idee door om in zijn bedrijf elke schakel aan te passen met het oog op duurzaamheid, een strategie die in dezelfde lijn ligt als die van LeasePlan. Allen hebben we een verantwoordelijkheid om bij te dragen naar een meer duurzame manier van ondernemen. Hopelijk worden er ook andere bedrijven geïnspireerd door dit verhaal.”

Johan Portier, Managing Director van LeasePlan BeLux

Het bericht LE BONPAIN trekt elektrische kaart samen met LeasePlan en Tesla verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *