Mercedes werkt samen met Engie voor elektrische laadpunten in de Benelux

Mercedes-Benz is op Benelux-niveau een samenwerking aangegaan met energiebedrijf ENGIE voor elektrische laadpunten van EVBox. Dit partnership maakt het mogelijk om dealers en klanten van A tot Z te begeleiden in de omschakeling naar elektromobilteit. ENGIE voorziet met EVBox in allesomvattende laadoplossingen op maat, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

“Met ENGIE en de EVBox-laadpunten in ENGIE’s portfolio hebben we gekozen voor een specialist, die ons en de klant volledig kan ontzorgen”, aldus Maarten van den Oetelaar, bij Mercedes-Benz Belgium Luxembourg verantwoordelijk voor de implementatie van de corporate strategie op het gebied van toekomstige mobiliteit. “Dankzij deze partner kunnen we via een zogeheten one-stop-shopping aanpak een totaalservice op het gebied van particuliere en professionele laadinfrastuctuur aanbieden – van advies tot installatie en after-salesservice.”

ENGIE biedt met EVBox thuisoplossingen aan door middel van een intelligent laadstation van de nieuwste generatie met een vermogen van 22kW. Dankzij wifi en 3G internet is het laadstation altijd verbonden en wordt een facturatieservice gewaarborgd.

Voor wagenparken is er een breed aanbod aan hardware – van professionele laadstations (AC) tot snelladers (DC) van respectievelijk 22kW en tot 350kW. De wagenparkbeheerder krijgt toegang tot een dashboard waarin diverse parameters, gekoppeld aan elektromobiliteit, in kaart worden gebracht en steeds kunnen worden bijgestuurd. Wat is het ideale laadmoment? En welke voertuigen moeten voorrang krijgen bij het laden, rekening houdend met de agenda van de bestuurder?

Dealers

Niet alleen klanten maar ook de eigen Mercedes-Benz organisatie en het Mercedes-Benz dealernetwerk in de Benelux spreken zich uit voor elektromobiliteit. Dit betekent dat ook deze locaties volledig worden uitgerust voor een op-en-top serviceverlening rondom elektroauto’s. Ook hierbij speelt ENGIE met EVBox een belangrijke rol: zij adviseren en begeleiden de dealers en de vestigingen van Mercedes-Benz in Nederland en België bij de installatie van passende laadinfrastructuur – van reguliere installaties tot snelladers. Zo komen er bij Mercedes-Benz in respectievelijk Nieuwegein (Nederland) en Brussel (België) op korte termijn vijftig laadpunten bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *