Mobilease overgenomen door Hitachi Capital

We gaven het al aan in 2018: Hitachi Capital had de ambitie om tegen 2020 de Belgische markt te betreden.

Dit is nu gebeurd na de overname van de leasingmaatschappij Mobilease, opgericht in 2016 en gevestigd in Waregem.

Deze overname is uitgevoerd via de Nederlandse dochteronderneming van Hitachi Capital Corporation, Hitachi Capital Mobility Holding Nederland.

“De Belgische automarkt groeit, met een toename van het aantal inschrijvingen van nieuwe voertuigen in de afgelopen 4 jaar en een bijzonder sterke groei in het segment van de elektrische voertuigen”, leert ons het persbericht.

“Daarnaast is België, de hoofdstad van de Europese Unie, een belangrijk land voor de Europese expansieambities van Hitachi Capital. Vooral omdat er veel overheidssteun is voor alternatieven voor de auto, zoals het mobiliteitsbudget, en er een groot potentieel is voor MaaS-toepassingen. Met dit in het achterhoofd is de overname van Mobilease strategisch voor HCMH en biedt het een uitstekend platform voor de toekomstige activiteiten, groei en ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen van het bedrijf.”

Het zijn precies de mobiliteitsoplossingen die door Mobilease zijn ontwikkeld die Hitachi Capital lijken te interesseren. In het bijzonder “Mobi360” dat toegang biedt tot een breed scala aan mobiliteitsdiensten, waaronder openbaar vervoer, autodelen en fietsdeling. Of “Mobiswitch”, dat de volledige operationele leasing van EV’s combineert met de mogelijkheid van occasioneel gebruik van niet-elektrische voertuigen.

Hitachi Capital is nu actief in zes Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België.

Het bericht Mobilease overgenomen door Hitachi Capital verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *