PSA reorganiseert zijn fleetcel in de Belux

De fleet-divisie van PSA in Belux was al vertrouwd met een multimerkenaanpak met Peugeot, Citroën en DS, onder leiding van Gauthier Helleputte.

Opel treedt nu ook toe tot de B2B-structuur van PSA Belux, wat resulteert in enkele wijzigingen in het organigram.

Zo worden een aantal rollen geherdefinieerd. Anne Steuns neemt de verantwoordelijkheid over de zone “Managers B2B”, waarbij ze verantwoordelijk is voor de begeleiding van het distributienetwerk gericht op KMO’s.

Filip Van Velthoven (ex-Opel) neemt de verantwoordelijkheid over voor de nationale Key Accounts. Met andere woorden: de klanten met de grootste vloten.

Een nieuwe LCV-structuur krijgt vorm. Die wordt beheerd door Dirk Bauters, eveneens ex-Opel. Hij zal de contacten met inrichters en ombouwers beheren. Twee verkoopvertegenwoordigers die zich specifiek op bedrijfsvoertuigen richten, zullen hem ondersteunen.

Peter De Saegher blijft als Lease Manager het aanspreekpunt voor leasemaatschappijen voor alle PSA-merken. Daarenboven is hij verantwoordelijk voor telematica, car sharing en elektrische voertuigen.

Patrick Broes ondersteunt de tweedehands & remarketingstructuur voor de vier merken. Hij is ook het aanspreekpunt voor kortetermijnverhuurbedrijven. Hij zal dus de hele cyclus van in gebruikname – overname – wederverkoop beheren, bij voorkeur binnen het occasienetwerk van PSA, dat begin 2020 Spoticar zal worden.

Deze verschillende afdelingen worden gecoördineerd door Kristel Böhrer, voormalig Fleet Marketing Manager bij Opel Belgium.

Noteer ook al best dat Opel al verhuisd is naar de gemeenschappelijke site in Evere (Bourgetlaan, 20-1130 Brussel). De Citroën-, Peugeot- en DS-medewerkers zullen zich begin oktober bij hen voegen.

Het bericht PSA reorganiseert zijn fleetcel in de Belux verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *