VAB Fleet e-Bike of the Year | Speed Pedelecs doen een machtsgreep!

VAB organiseert ondertussen al voor de vijfde keer samen met FLEET de VAB Bike of the Year en het is de tweede keer dat de aandacht alleen naar e-Bikes gaat. Logisch ook want de elektrische fietsen – en in het bijzonder de Speed Pedelecs (een stijging van 70% het afgelopen jaar) – worden steeds populairder voor woon-werkverkeer. Eind februari koersten we richting Sven Nys Cycling Center in Tremelo, waar VAB zowel een testpanel van professionals uit de fleetsector als een team particuliere testrijders samen bracht om elk een hele dag elektrische fietsen te testen.

VAB gelooft rotsvast in het potentieel van e-bikes binnen een bredere mobiliteitscontext. Maar omdat een elektrische fiets toch meer technologie bevat dan een gewone fiets én omdat ook het prijskaartje navenant is, is er toch wat duiding nodig.

De fietsen werden eerst getest door Oversize, uitgever van de jaarlijkse E-bike gids. Zij beoordeelden de fietsen zowel statisch als dynamisch en kijken naar zaken zoals gewicht, afwerking (traject van de kabels, lakwerk,…), de motor (aantal sensoren, bekrachtigingsniveaus enz..), de actieradius (dynamische test), de batterij (hoeveelheid Ah) enz.

Vervolgens mochten de testrijders zelf twee dagen op de trappers duwen. De professionele “fleet” jury bestaat uit vertegenwoordigers van leasingbedrijven en mensen uit het bedrijfsleven met ervaring in de fiets-fleet.

Fleet-merk

Een verschil met de vorige verkiezing is alvast dat niet langer een Fleet-fiets verkozen wordt maar een Fleet-merk. B2B Manager VAB Koen Snoeys legt uit waarom: “In een professionele context zijn zaken zoals service, testfietsen, vervangfietsen, verlengde garantie, bijstand, onderhoud en dergelijke toch onontbeerlijke factoren voor het beheer van een fietsvloot. Het bredere plaatje is dus belangrijker dan de fiets alleen. Daarom verkiezen we een merk dat het best aan al die voorwaarden voldoet.”

De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 4 april tijdens een officiële awarduitreiking op de hoofdzetel van VAB in Zwijndrecht. U leest er alles over op fleet.be en in het magazine FLEET van mei!

De kandidaten

Merk Model
Batavus Quip Ego Xtra Cargo
BH ATOM CITY WAVE
Beaufort Piani
Cannondale Tesoro Neo X2
Cortina E-Octa Plus
Flanders Cruiser / Steps 6100 / Nexus 5
Gazelle Orange C310 HMB
Giant GrandTour E+1
Kalkhoff Image 5.B Move BLX
Kettler Escaro Comp 8 Belt
Merida E-spresso City 600
Moustache Samedi 27 Open X-Road 3
Oxford E-Fleur
02 Feel Swan D8
Qwic Premium MN8 Bafang Belt
Sparta M9b
Specialized Como 3.0
Thompson ENIGMA
Trek UM5+
Velo-de-ville KEB 400
Venturelli B-Marathon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *