Binnenkort een belastingvermindering op de aankoop van een fiets?

Nu de fiets glorietijden beleeft, hebben acht PS-parlementariërs in juli een wetsvoorstel ingediend om een belastingvermindering toe te kennen voor de aankoop van een (al dan niet elektrische) fiets.

Vandaag de dag worden alleen motorfietsen, drie- en vierwielers met een elektrische motor onderworpen aan een belastingvermindering.

Voor deze drie soorten voertuigen bedraagt de belastingvermindering 15% van de aankoopwaarde van het elektrische voertuig, met een maximum van 3.010 euro voor motorfietsen en driewielers en 4.940 euro voor vierwielers (boekjaar 2018, inkomsten 2017).

“Zonder de relevantie van deze regeling in twijfel te trekken, lijkt het ons inconsequent om een belastingverlaging voor bovengenoemde categorieën voor te stellen, maar om fietsen, elektrische fietsen en ‘speed pedelecs’ uit te sluiten, die evenzeer gunstig zijn voor het milieu en de mobiliteit en waarvan de aankoopprijs enkele duizenden euro’s kan bedragen”, aldus de socialistische parlementsleden.

Daarom stellen zij een belastingvermindering voor, eveneens van 15% van de aankoopprijs van een fiets, een elektrische fiets of een snelle elektrische fiets, met een maximum van 2.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *