Europcar Mobility Group zet stap naar elektrische steps

Autoverhuurbedrijf Europcar Mobility Group speelt in op de rijzende vraag naar andere mobiliteitsmogelijkheden en introduceert een elektrische step in haar gamma in België.

Grote vraag naar e-steps

Onder de naam Scooty verhuurde het verhuurbedrijf al elektrische scooters in free-floating in Brussel en Antwerpen. Vanaf nu kan je dus ook e-steps huren. De keuze om precies dit vervoermiddel aan het aanbod toe te voegen komt niet onverwacht. Uit cijfers van webshops blijkt dat de verkoop van elektrische steps ten opzichte van vorig jaar steeg met maar liefst 260%. De redenen daarvoor zijn simpel: iedereen kan het, je zweet niet en je mag er gewoon mee op het fietspad.

Vijftien euro per dag

Dat Europcar Mobility Group Belgium nu ook e-steps aanbiedt, past perfect in de nieuwe strategie van de autoverhuurder: de groep wenst een wereldwijde referentie te worden in mobiliteitsoplossingen. De primeur voor de elektrische huurstep is voor de Brusselse gemeente Etterbeek. Voor vijftien euro per dag huur je er een elektrische step – met een autonomie van 35 km – al dan niet in combinatie met het huren van een wagen.
Klanten die de aankoop van een e-step overwegen, kunnen deze ook een langere periode testen.

Recent sloot de agent van Europcar Mobility Group voor de regio Luik ook een samenwerkingsakkoord met Troty af, waardoor klanten vanaf 15 april ook in deze regio gebruik kunnen maken van de elektrische huurstep in free-floating.
“Bedrijfsfietsen, verplicht thuiswerken of zelfs verhuizen. Bedrijven zijn al langer op zoek naar manieren om hun werknemers sneller aan het werk te krijgen. Want op de overheid moeten ze niet wachten”, meent Michaël Xhonneux van Europcar Belgium. “Door nu ook elektrische steps te verhuren, hebben bedrijven een extra optie als ze tijdelijk een vervoermiddel willen huren. En hiermee komen we daadwerkelijk tegemoet aan een bestaande behoefte.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *