Sixt ONE platform combineert autoverhuur en autodelen

Deze week heeft Sixt zijn nieuwe app en bijbehorend platform One gelanceerd in München. Hier worden de diensten Sixt rent, Sixt share en Sixt ride aangeboden, waarbij auto huren, autodelen en auto met chauffeur in één app beschikbaar zijn.

De nieuwe app van Sixt heeft als doel om gebruikers freedom on wheels te bieden. “Het huren van een auto is nog nooit zo snel en gemakkelijk geweest”, aldus Karen van den Boom, Managing Director van Sixt Benelux. “Met Sixt rent wordt de Sixt app een digitale balie. Je kunt de auto naar keuze selecteren vanaf 30 minuten voor de start van de huur, naar de parkeergarage zonder langs de balie te gaan en de auto direct met de Sixt-app openen.”

Daarnaast
is het met Sixt ride mogelijk om een auto
met chauffeur te boeken in de app. Hiervoor wordt samengewerkt met lokale
partners. Sixt share zal ook in België
uitgerold worden. Op dit moment is de autodeeldienst beschikbaar in Berlijn.

Karen van den Boom: “Op ons mobiliteitsplatform ONE brengen we zaken samen die samen horen, zoals autohuur, carsharing en chauffeursdiensten. Dit geeft ons de kans om makkelijk op te schalen binnen de groeiende mobiliteitsmarkt. Door onze expertise in autoverhuur te combineren met autodelen, biedt Sixt een product aan dat verder gaat dan de huidige beschikbare diensten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *