Stromer is FLEET Bike Brand of the Year

VAB en haar media partner FLEET hebben binnen de organisatie Bike of the Year niet alleen de e-Bike en de Speed Pedelec of the year verkozen maar ook voor de eerste keer het merk beloond dat de grootste inspanningen levert naar de fleetsector, dus naar de bedrijfsmarkt (vloten, leasing, verhuur, …). Die eerste titel FLEET Brand of the Year gaat naar het merk Stromer.

Dubbelslag

Overigens viel Stromer nog eens in de prijzen, want het model ST3 won ook de titel Speed Pedelec van het jaar.

De top drie ziet er als volgt uit:

Speed Pedelec of the Year 2019 – Stromer ST3
  1. Stromer ST3
  2. Riese & Muller GT Touring HS ABS
  3. M1 Sterzing GT S-pedelec

Bij de gewone e-Bikes was Specialized de beste

e-Bike of the Year 2109 – Specialized Turbo Como 4,0 Low Entry
  1. Specialized Turbo Como 4,0 Low Entry
  2. Thompson Enigma
  3. Trek UM5+

De Tesla van de Speed Pedelecs

Een glunderende Kobe Broos, Account Manager Stromer Belgium, nam de prijs van FLEET Brand of the Year in ontvangst en geeft ook een woordje uitleg bij het parcours dat het merk afgelegd heeft.

Wij hebben tien jaar geleden een product ontwikkeld in een markt die nog niet bestond. Het opzet was om een elektrische fiets te ontwikkelen waarmee je sneller en verder kon fietsen, terwijl je toch het fietsplezier behoudt. Dat heeft ons de bijnaam “Tesla van de Speed Pedelecs” opgeleverd. Ondertussen is die markt al geëvolueerd en komen er steeds meer merken bij. Maar wij zijn nog steeds het enige merk dat die hoge snelheid van 45 km/u combineert met een grote autonomie. Daardoor worden onze fietsen steeds meer een volwaardig alternatief voor de auto. Bovendien zitten ze vol met connectiviteitstechnologie, die toelaat om vloten professioneel te beheren.

FLEET Bike Brand betekent dat je niet alleen goede producten hebt maar ook een meerwaarde biedt naar bedrijven op het vlak van service en ondersteuning. Kobe Broos legt uit wat dat juist inhoudt bij het merk Stromer:

Vooral de afgelopen twee jaar zie je een exponentiële groei van bedrijfsfietsen. En onze eerste partner in een professionalisering van die markt zijn de leasingmaatschappijen. De relatief hoge aankoopprijs is daardoor minder relevant geworden. Bovendien zijn zij de ideale partners om combinaties van vervoersmodi voor te stellen, zoals een kleinere auto en een elektrische fiets. Is dat al op hetzelfde niveau als operationele leasing bij auto’s? Vandaag nog niet, maar het gaat wel snel die richting uit. Vandaag heb je de leasingprijs en je kan daarbij een onderhoudspakket nemen dat een deel van de kosten dekt maar nog niet volledig. Het onderhoudsprofiel van een elektrische fiets is zeer onderhevig aan het gebruiksprofiel. Daarom is standaardisering zoals bij auto’s vandaag nog niet evident. Dat is de reden waarom wij niet samenwerken met derden voor het onderhoud. Dat gebeurt bij dealers van ons netwerk. Tenslotte gaat het om technologische producten en zij zijn het best geplaatst om die correct te onderhouden en herstellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *