Vlaamse regering lanceert nieuwe steunaanvraag voor elektrische mobiliteit

Ook dit najaar kunnen bedrijven en organisaties een steunaanvraag indienen voor projecten in het kader van het Vlaamse Clean Power for Transportplan. Projecten die in aanmerking komen, gaande van extra laadinfrastructuur voor elektrische deelwagens en taxi’s, op grote parkings en bij bedrijven en organisaties, over groene logistiek tot e-mobility in buurtprojecten.

“De vergroening van voertuigen blijft hoog op de agenda”, aldus Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. “Met deze oproep versterken we de uitrol van bijkomende laadinfrastructuur én ondersteunen we deelvervoer.”

De Vlaamse overheid lanceert de oproep nu om aanvragers de kans te geven hun project voor te bereiden. Het indienen van de steunaanvraag kan van 23 september tot en met 27 september. Voor de call komen verschillende types projecten in aanmerking. Het kan gaan om laadinfrastructuur bij bedrijven en organisaties, laadinfrastructuur voor deelvervoer of het stimuleren van deelvervoer via laadinfrastructuur op het niveau van wijken of buurten.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Laadinfrastructuur vormt een essentieel onderdeel om het vertrouwen in elektrisch rijden te vergroten. Daarom zetten we met deze oproep ook in op meer laadinfrastructuur buiten het publiek domein, op plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals parkeerterreinen van toeristische trekpleisters, winkelcentra, horeca, ziekenhuizen, scholen, …”

Uitbreiding laadinfrastructuur noodzakelijk

Net zoals bij de vorige call, wordt ook sterk ingezet op elektrisch deelvervoer en logistiek vervoer. Wie een snellader wil installeren voor e-taxi’s of e-deelwagens, kan een steunaanvraag indienen. Hetzelfde geldt voor zero-emissie logistiek: bijvoorbeeld thuisleveringen met batterij-elektrische bestelwagens komen in aanmerking voor steun.

Tot slot kunnen buurten of wijken die willen investeren in
elektrische deelauto’s een projectaanvraag indienen voor ondersteuning rond de
voertuigen en de laadinfrastructuur. 

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Ondersteuning voor deelvervoer laat mensen kennismaken met de voordelen van elektrisch rijden. Daarnaast is de uitbreiding van laadinfrastructuur noodzakelijk voor het vertrouwen van vele Vlamingen om de overstap te wagen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *