ZipCar stopt ermee in Brussel

Autodeeldienst ZipCar stopt vanaf 28 februari haar activiteiten in onze hoofdstad. En ook in Parijs en Barcelona gooit ZipCar de handdoek. Moederbedrijf Avis heeft besloten om zijn activiteiten op het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika te concentreren.

De verklaring voor deze beweging is vooral economisch. Vorig jaar groeide het aantal verplaatsingen via de mobiliteitsdienst immers met 75%, maar dat bleek niet dus niet genoeg om de 250 wagens tellende vloot van het bedrijf te blijven onderhouden.

ZipCar haalt – toch wat ons land betreft – de bedrijfswagen aan als één van de oorzaken van haar terugtrekking. Deze bestuurders zouden immers minder geneigd zijn om over te schakelen op autodelen.

Autodelen in Brussel

Hetzelfde verhaal hoorden we enkele maanden geleden bij DriveNow, de autodeeldienst van BMW. Christian Lambert, CEO van DriveNow Brussel zei toen het volgende: “DriveNow heeft nog altijd een toekomst in Brussel, al is daarvoor een kleine mobiliteitsrevolutie nodig. De bedrijfswagen is immers te goed ingeburgerd en recente maatregelen zoals het mobiliteitsbudget zijn niet verregaand genoeg om pendelaars er uit te krijgen.”

DriveNow is vandaag wel nog actief in onze hoofdstad volgens hetzelfde Free Floating principe als ZipCar en fuseerde (op internationaal vlak) met Car2Go van Mercedes. Cambio, Ubeeqo en Zencar werken dan weer met vaste plaatsen waar je je deelwagen na gebruik moet achterlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *