Binnenkort geen verkeersbelasting meer voor elektrische voertuigen in leasing?

De drie regionale ministers van Financiën zouden een akkoord gevonden hebben om de belasting op elektrische voertuigen (en waterstofwagens) in leasing te verlichten.

Volgens onze collega’s van De Tijd zou voor elektrische auto’s en waterstofwagens die geleased worden door een bedrijf binnenkort geen verkeersbelasting meer betaald moeten worden. Er zou een akkoord in de maak zijn tussen de drie ministers van Financiën van de drie regio’s, namelijk Bart Tommelein voor Vlaanderen, Guy Vanhengel voor Brussel en Jean-Luc Crucke voor Wallonië. Vlaanderen zou zich vanaf vandaag over deze kwestie buigen.

“Als er geen akkoord uit de bus komt tussen die drie regio’s, dan zal dit toch op onderhandelingstafel moeten komen tijdens de federale verkiezingen van 26 mei”, zegt Guy Vanhengel.

“Slechts één element, maar positief!”

Het spreekt voor zich dat de regio’s een vergroening van het wagenpark in het vizier hebben met deze gesprekken.

“Zal dit de doorbraak betekenen voor de elektrische auto”, vraagt Frank Van Gool, Algemeen Directeur van Renta, zich af? “De verkeersbelasting is slechts één element waarmee rekening gehouden wordt bij de keuze van een auto. Maar niettemin vinden wij dit een positieve zet. We hopen dan ook dat er een akkoord komt, want het is positief dat de overheid groene wagens stimuleert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *